Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase.
Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine.
Se adauga albusurile, coaja de lamaie si portocala; apoi faina cernuta ,cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Se toarna intr-o forma de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 28 cm, unsa cu ulei si presarata cu faina.
Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade si se coace cca 45 de minute sau facem proba cu scobitoarea.
Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.
Se fierb pe baie de aburi zaharul cu ouale pana se ingroasa; trebuie sa devina de consistenta unei smantani.
Se adauga 4 linguri de cacao cernuta si 4 lingurite de cafea macinata marunt si se mai amesteca putin pana s-a omogenizat crema.
Se ia de pe baia de aburi si se adauga untul moale; se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
Cand crema s-a racit se mixeaza cu esenta de rom pana devine spumoasa.
Se taie blatul in 3 ,se insiropeaza si se umple cu crema.
Se decoreaza dupa gust.
Se lasa la rece pana la servire.
Pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii