Ingrediente
Pentru aluat, 3 oua, separate, 120 gr zahar pudra, 1 plic zahar vanilat bourbon, coaja rasa si zeama de la 1 lamaie, coaja rasa si zeama de la 1 portocala, un praf de sare, 80 gr faina, 1 plic (55 gr) praf Crema de Lamaie pentru prajituri, 1 plic praf de copt, , Pentru umplutura, 500 ml lapte, 100 gr zahar, zeama de la 2 lamai, zeama de la 1 portocala, semintele rase de la 1 pastaie de vanilie, 6 linguri amidon alimentar, 6 linguri gem de capsuni
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
7 voturi
Mod de preparare
Intr-un vas bate galbenusurile cu zaharul pudra, zaharul vanilat bourbon si coaja rasa si zeama de citrice.Adauga faina, praful Crema de Lamaie pentru prajituri si praful de copt. Intr-un alt vas bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi inglobeaza-le in galbenusuri.Amesteca usor pana la omogenizare apoi toarna aluatul obtinut in forma pregatita si da-l la copt 20-30 minute pana cand a crescut si la inserarea unei scobtori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa aluatul sa se raceasaca apoi taie-l in 3, pe orizonatala si unge fiecare blat cu gem de capsuni.
Pentru umplutura, pune la fiert intr-o cratita, laptele, zaharul, zeama de lamaie si de portocala si semintele rase de vanilie.Dupa ce a dat in clocot adauga amidonul dizolvat in putina apa rece si amesteca pana cand se obtine un pudding.Lasa pudding-ul sa se raceasca complet.
Pentru asamblare,tapeteaza forma curata in care s-a copt aluatul cu folie astfel incat sa atarne si pe margini.Aseaza la baza un blat.Pune peste blat ½ din pudding si acopera cu un alt blat.Adauga pudding-ul ramas si acopera cu cel de-al 3-le blat.Acopera ultimul blat cu folie si preseaza usor tortul apoi da-l la rece 1 ora.Dupa ce stat la rece, se rastorna pe o farfurie si se dezlipeste folia apoi se decoreaza cu fondanat asemenea unui camp de primavara cu mielusei, iepurasi si oua de Paste.
http://lauradfood2.blogspot.com/
mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010
Multa imaginatie,si multa rabdare!Bravo!
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010
Arata exagerat de bine,dar eu nu as fi in stare sa fac asa ceva! Felicitari!