Tort Animalute de Paste

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort Animalute de Paste

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 3 oua, separate
  • 120 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • coaja rasa si zeama de la 1 portocala
  • un praf de sare
  • 80 gr faina
  • 1 plic (55 gr) praf Crema de Lamaie pentru prajituri
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • zeama de la 2 lamai
  • zeama de la 1 portocala
  • semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
  • 6 linguri amidon alimentar
  • 6 linguri gem de capsuni

Mod de preparare

Pentru aluat, incalzeste cuptorul la 200⁰C, unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de semicerc.

Intr-un vas bate galbenusurile cu zaharul pudra, zaharul vanilat bourbon si coaja rasa si zeama de citrice.Adauga faina, praful Crema de Lamaie pentru prajituri si praful de copt. Intr-un alt vas bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi inglobeaza-le in galbenusuri.Amesteca usor pana la omogenizare apoi toarna aluatul obtinut in forma pregatita si da-l la copt 20-30 minute pana cand a crescut si la inserarea unei scobtori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa aluatul sa se raceasaca apoi taie-l in 3, pe orizonatala si unge fiecare blat cu gem de capsuni.

Pentru umplutura, pune la fiert intr-o cratita, laptele, zaharul, zeama de lamaie si de portocala si semintele rase de vanilie.Dupa ce a dat in clocot adauga amidonul dizolvat in putina apa rece si amesteca pana cand se obtine un pudding.Lasa pudding-ul sa se raceasca complet.

Pentru asamblare,tapeteaza forma curata in care s-a copt aluatul cu folie astfel incat sa atarne si pe margini.Aseaza la baza un blat.Pune peste blat ½ din pudding si acopera cu un alt blat.Adauga pudding-ul ramas si acopera cu cel de-al 3-le blat.Acopera ultimul blat cu folie si preseaza usor tortul apoi da-l la rece 1 ora.Dupa ce stat la rece, se rastorna pe o farfurie si se dezlipeste folia apoi se decoreaza cu fondanat asemenea unui camp de primavara cu mielusei, iepurasi si oua de Paste.

http://lauradfood2.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise