Iata cea mai buna rețeta de Tort Amandina, un desert clasic si rafinat. Pas cu pas, vei invata cum sa pregatesti acest tort delicios, cu blat pufos de cacao, insiropat cu rom si crema fina de ciocolata si unt. Perfect pentru orice ocazie si pe placul tuturor!
Separam ouale. Albusurile se amesteca cu un praf de sare si se bat spuma, iar spre final adaugam si zaharul putin cate putin mixand continuu. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam la albusuri incorporandu-le usor cu o spatula. Punem si faina amestecata cu cacaoa, cernute. Amestecam de jos in sus cu miscari usoare pana ce incorporam toata faina.
Punem compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt (22 cm diametru) si coacem 35-40 de minute la 170 de grade C. Cand este gata il lasam sa se raceasca pe un gratar si il taiem in trei bucati.
Crema este destul de simplu de facut. Este un ganache de ciocolata cu unt, fin si aromat. Incalzim smantana pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere, stingem focul, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pentru omogenizare. Lasam la racit.
Untul il mixam 2-3 minute si apoi incorporam ganache-ul racit (la 20-25 de grade C).
Siropul : topim zaharul cu atentie sa nu-l ardem prea tare, adaugam apa calda si fierbem pana ce zaharul e topit. Cand e rece punem esenta de rom.
Glazura se prepara foarte simplu. Topim ciocolata pe baie de aburi sau la microunde impreuna cu uleiul.
Asamblam tortul: Punem pe un disc sau platou o foaie de blat, insiropam si intindem uniform o parte din crema. Nu uitati sa opriti 4-5 linguri pentru decor!
Urmeaza a doua parte de blat, sirop si crema. Acoperim cu ultimul disc de blat, il insiropam si, cu crema ramasa imbracam tortul.
Il dam la rece o ora, apoi il glazuram si il decoram cu aveline din crema pusa deoparte.
Il pastram la rece si il scoatem din frigider cu 30 de minute inainte sa-l taiem.
Daca va plac torturule ciocolatoase mai puteti incerca si reteta de tort cu cafea si ciocolata, tort cu ciocolata si menta sau tort Ferrero Rocher. Pofta buna!
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii