Blatul :
Se bate albusul bine, tare,cu zaharul si mai batem bine apoi adaugam apa(rece) si galbenusurile de la cele 6 oua ,frecate cu uleiul dat.
Apoi se adauga cite putin din faina amestecata cu cacaoa in prealabil , si se mai adauga 1/2 pachet praf de copt si se amesteca bine totul.
Se pune compozitia in tava de tort , pe fund punandu-se hirtie de copt, apoi ungem marginile cu margarina sau unt ,si se da la copt 30-35 minute la 175 grade .
Siropul:
Se pun toate la fiert si cand incepe sa fiarba se mai tine 5 minute,apoi se lasa la racit
Crema : Margarina partial topita , seamesteca pana se face ca o maioneza subtire, apoi se pune zaharul pudra si se amesteca pana se topeste zaharul , apoi se pune galbenusurile si cacao si se amesteca bine.
Glazura :
5-6 linguri de apain care se dizolva 2 liungurite cafea ness
Se pun toate pe foc in ordinea fireasca si se fierbe pina se topeste zaharul, dar nu prea mult ca se ingroasa prea tare . Se pune calda pe tort.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii