Tort Amandina

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort Amandina

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200gr zahar
  • 30ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri cu faina
  • praf de copt
  • Crema :
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet margarina
  • 3 linguri cacao
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino ciocolata
  • Glazura :
  • cani de zahar pudra
  • 3 si 1/2 lingurite de cacao
  • 40 gr unt

Mod de preparare

Blatul :

Se bate albusul bine, tare,cu zaharul si mai batem bine apoi adaugam apa(rece) si galbenusurile de la cele 6 oua ,frecate cu uleiul dat.

Apoi se adauga cite putin din faina amestecata cu cacaoa in prealabil , si se mai adauga 1/2 pachet praf de copt si se amesteca bine totul.

Se pune compozitia in tava de tort , pe fund punandu-se hirtie de copt, apoi ungem marginile cu margarina sau unt ,si se da la copt 30-35 minute la 175 grade .

Siropul:

Se pun toate la fiert si cand incepe sa fiarba se mai tine 5 minute,apoi se lasa la racit

Crema : Margarina partial topita , seamesteca pana se face ca o maioneza subtire, apoi se pune zaharul pudra si se amesteca pana se topeste zaharul , apoi se pune galbenusurile si cacao si se amesteca bine.

Glazura :

5-6 linguri de apain care se dizolva 2 liungurite cafea ness

Se pun toate pe foc in ordinea fireasca si se fierbe pina se topeste zaharul, dar nu prea mult ca se ingroasa prea tare . Se pune calda pe tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise