Facem blatul alb din galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.
La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.
Intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt, turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.
Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul. Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma.
La fel procedam si cu blatul negru, atata doar ca amestecam faina si cu lingura de cacao.
Pina se racesc bine blaturile , preparam crema. Frisca rece de la frigider o mixam bine pina se intareste.
Gelatina se inmoaie conform instructiunilor de pe plic, apoi o incorporam in frisca , impreuna cu capsunile zdrobite si cu martipanul ras.
Amestecam sa se omogenizeze toate.Vom obtine o crema ferma, dar pufoasa.
Dupa ce blaturile s-au racit, cu ajutorul unui bol facem cate un cerc in fiecare blat , il decupam si mijlocul alb il punem la blatul negru, iar mijlocul negru la blatul alb.
Trecem la asamblarea tortului. Asezam pe platoul de servire primul blat, il insiropam cu ce sirop vreti voi ( eu am facut un sirop din 200 ml apa pusa la fiert cu 5 linguri zahar.Lasam sa se raceasca, adaugam esenta de rom ).Deasupra punem 1/3 din crema, asezam al doilea blat, il insiropam si punem alta 1/3 crema.Cu crema ramasa unplem golurile dintre blaturi si ornem tortul cu crema pusa in posh.
Ornam tortul dupa cum va place. Cum eu am doua maini stangi la asa ceva , l-am ornat dupa cum se vede, cu iepurasi de cacao , facuti cu sablonul de la Dr Oetker si cu bombonele colorate.
Lasati la rece tortul inainte de al taia, de seara pina dimineata.
Pofta mare sa aveti !
Mai multe poze : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/05/tort-alb-negru-cu-crema-de-martipan.html
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii