Capsunile curatate si spalate, le dam prin blender pana iese o pasta (daca dorim sa eliminam si semintele (eu nu am facut-o) putem trece pasta de printr-o sita foarte deasa).
Dupa ce le-am terminat de dat prin blender,pasta obtinuta, o amestecam cu zaharul si sucul si o punem la fiert, la foc domol, amestecand mai des (vom sta langa cratita). Cand a inceput sa fiarba si sa se formeze spuma, o vom aduna cu o lingura de lemn, mereu, pana cand o vom aduna pe toata.
Dupa ce am terminat de adunat spuma, marim flacara (un pic mai mare decat mediu) si punem lamaia, taiata felii. Lasam sa fiarba in continuare, supraveghind-o mereu. Amestecam din cand in cand si dupa 15 minute de fiert, incercam consistenta. Eu am fiert pana a ajuns la consistenta sucului de rosii.
Am oprit apoi focul si asa fierbinte, l-am pus la sticle, le-am capsat si le-am pus la pat de paturi, pana cand s-au racit (pana a doua zi). Este excelent la inghetate, waffe, cheesecake.
Reteta in pasi:
http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2013/06/topping-de-capsuni.html
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii