Topping de capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Topping de capsuni

Ingrediente

  • 2 kg de capsuni
  • un litru de suc de portocale
  • 1 kg de zahar
  • o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Capsunile curatate si spalate, le dam prin blender pana iese o pasta (daca dorim sa eliminam si semintele (eu nu am facut-o) putem trece pasta de printr-o sita foarte deasa).

Dupa ce le-am terminat de dat prin blender,pasta obtinuta, o amestecam cu zaharul si sucul si o punem la fiert, la foc domol, amestecand mai des (vom sta langa cratita). Cand a inceput sa fiarba si sa se formeze spuma, o vom aduna cu o lingura de lemn, mereu, pana cand o vom aduna pe toata.

Dupa ce am terminat de adunat spuma, marim flacara (un pic mai mare decat mediu) si punem lamaia, taiata felii. Lasam sa fiarba in continuare, supraveghind-o mereu. Amestecam din cand in cand si dupa 15 minute de fiert, incercam consistenta. Eu am fiert pana a ajuns la consistenta sucului de rosii.

Am oprit apoi focul si asa fierbinte, l-am pus la sticle, le-am capsat si le-am pus la pat de paturi, pana cand s-au racit (pana a doua zi). Este excelent la inghetate, waffe, cheesecake.

Reteta in pasi:

http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2013/06/topping-de-capsuni.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise