Topping de capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Topping de capsuni

Ingrediente

  • 2 kg de capsuni
  • un litru de suc de portocale
  • 1 kg de zahar
  • o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Capsunile curatate si spalate, le dam prin blender pana iese o pasta (daca dorim sa eliminam si semintele (eu nu am facut-o) putem trece pasta de printr-o sita foarte deasa).

Dupa ce le-am terminat de dat prin blender,pasta obtinuta, o amestecam cu zaharul si sucul si o punem la fiert, la foc domol, amestecand mai des (vom sta langa cratita). Cand a inceput sa fiarba si sa se formeze spuma, o vom aduna cu o lingura de lemn, mereu, pana cand o vom aduna pe toata.

Dupa ce am terminat de adunat spuma, marim flacara (un pic mai mare decat mediu) si punem lamaia, taiata felii. Lasam sa fiarba in continuare, supraveghind-o mereu. Amestecam din cand in cand si dupa 15 minute de fiert, incercam consistenta. Eu am fiert pana a ajuns la consistenta sucului de rosii.

Am oprit apoi focul si asa fierbinte, l-am pus la sticle, le-am capsat si le-am pus la pat de paturi, pana cand s-au racit (pana a doua zi). Este excelent la inghetate, waffe, cheesecake.

Reteta in pasi:

http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2013/06/topping-de-capsuni.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise