1. Se incalzeste o lingura ulei de masline intr-o tigaie mare la foc moderat. Se adauga ceapa, telina, busuiocul tocat fin si usturoiul. Se caleste 10 minute pâna se inmoaie ceapa, fara sa se rumeneasca. Se adauga rosiile si foaia de dafin. Se acopera cu capac si se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute, pâna se ingroasa sosul. Se amesteca din cind in cind.
2. Se ia de pe foc si se scoate foaia de dafin. Se adauga in sos busuiocul tocat mare, sarea si piperul.
3. Se presara bucatile de ton cu sare si piper. Se incalzeste lingura de ulei de masline ramasa intr-o tigaie mare de teflon la foc potrivit. Se pune pestele in tigaie si se prajeste pana se rumeneste, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
4. Se transfera tonul pe un platou mare. Se toarna peste el sosul si se garniseste cu crenguta de busuioc.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii