Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta reteta usoara imbina arome savuroase intr-un preparat vegetarian ideal pentru orice ocazie.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Ingrediente

  • 2 vinete medii
  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei grasi
  • 2-3 rosii mari sau 400 g rosii cuburi la conserva
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • o legatura de patrunjel proaspat

Mod de preparare

Spala vinetele si taie-le cuburi mari.
Presara sare peste ele si lasa-le intr-o strecuratoare timp de 20-30 de minute pentru a elimina amareala. Dupa acest timp, clateste-le bine sub apa rece si scurge-le.

Intr-o tigaie mare sau cratita, incinge uleiul de masline la foc mediu.
Adauga ceapa taiata julien sau cuburi si caleste-o pana devine translucida.
Adauga usturoiul tocat marunt si mai caleste pentru inca un minut.

Adauga vinetele scurse si amesteca bine. Gateste timp de 10-15 minute, amestecand ocazional, pana cand vinetele incep sa se inmoaie.

Adauga ardeii taiati cuburi sau fasii si amesteca.
Adauga rosiile taiate cuburi (sau rosiile din conserva) si amesteca bine. Daca folosesti rosii proaspete, poti adauga si o jumatate de lingurita de zahar pentru a reduce aciditatea.
Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Redu focul la mic si acopera tigaia sau cratita cu un capac. Lasa sa fiarba la foc mic pentru 15-20 de minute, amestecand ocazional, pana cand toate legumele sunt bine gatite si tocana este aromata si omogena.

La final, gusta si ajusteaza condimentele daca este necesar.
Presara patrunjelul tocat deasupra inainte de servire.

Sugestii de servire:
Tocana de vinete poate fi servita atat calda, cat si rece.
Este delicioasa ca fel principal, alaturi de orez, paine proaspata sau mamaliga.
De asemenea, poate fi folosita ca garnitura pentru carne sau peste.

Incearca si reteta de vinete umplute cu carne tocata, paste cu vinete sau vinete evantai. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise