Cartofii taiati cubulete si morcovii taiati rondele se pun la fiert in 5 cani de apa cu sare pana se inmoaie, dar sa nu fiarba complet. In acest timp se taie carnaciorii rondele si se pun la prajit in ulei, apoi se adauga ceapa taiata marunt si se calesc impreuna.
Cand ceapa devine sticloasa se adauga in ploie faina(in cazul meu pun amidon alimentar), amestecandu-se, apoi se stinge cu supa rezultata din fierberea cartofilor si morcovilor si se lasa sa dea intr-un clocot. Peste sosul cu carnaciori se adauga smantana, care se omogenizeara bine, apoi sosul obtinut se adauga peste morcovi si cartofi si se lasa sa dea impreuna cateva clocote apoi se condimenteaza dupa gust.
Peste sos se adauga branza topita si prazul si se omogenizeaza bine totul. Cand s-a topit branza se presara patrunjelul tocat marunt si se ia de pe foc.Atentie a se amesteca incontinuu,deoarece branza are darul de a se lipi si focul trebuie sa fie foarte mic,deci totul se face la urma si foarte rapid si se mananca in aceeasi zi,pentru ca branza topita cu verdeata fermenteaza rapid.Pofta buna !!!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii