Tocanita Poloneza

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 cartofi potriviti
  • 2 morcovi maricei
  • 1 ceapa
  • 1 fir praz
  • 4 carnaciori cabanos
  • 1 litru supa de legume
  • 2-3 linguri ulei
  • 1-2 linguri faina(sau amidon alimentar)
  • 200g smantana
  • 200g branza topita cu verdeata
  • 1 leg patrunjel
  • sare
  • piper roz proaspat macinat.

Mod de preparare

Cartofii taiati cubulete si morcovii taiati rondele se pun la fiert in 5 cani de apa cu sare pana se inmoaie, dar sa nu fiarba complet. In acest timp se taie carnaciorii rondele si se pun la prajit in ulei, apoi se adauga ceapa taiata marunt si se calesc impreuna.

Cand ceapa devine sticloasa se adauga in ploie faina(in cazul meu pun amidon alimentar), amestecandu-se, apoi se stinge cu supa rezultata din fierberea cartofilor si morcovilor si se lasa sa dea intr-un clocot. Peste sosul cu carnaciori se adauga smantana, care se omogenizeara bine, apoi sosul obtinut se adauga peste morcovi si cartofi si se lasa sa dea impreuna cateva clocote apoi se condimenteaza dupa gust.

Peste sos se adauga branza topita si prazul si se omogenizeaza bine totul. Cand s-a topit branza se presara patrunjelul tocat marunt si se ia de pe foc.Atentie a se amesteca incontinuu,deoarece branza are darul de a se lipi si focul trebuie sa fie foarte mic,deci totul se face la urma si foarte rapid si se mananca in aceeasi zi,pentru ca branza topita cu verdeata fermenteaza rapid.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise