autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Tocanita din ficat de pasare

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2010

Ingrediente
500g ficat de pui, 3 cepe, 1 legatura patrunjel verde, 4-5 catei de usturoi, 1 lingura pasta de ardei (picanta, daca va place), 1 lingura pasta de rosii, 200ml lapte rece, 2 linguri ulei, Sare si pipe

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil si patrunjelul.
Scoatem ficatul din lapte pe un servet de hartie.
Luam o tigaie, mai adanca, adaugam uleiul, punem ceapa la dinstuit cam 5’ la foc mic, adaugam ficatul , usturoiul, pasta de ardei, pasta de rosii si piper. Amestecam si lasam la foc mic, sub capac cam 20’, adaugam patrunjelul si condimentam cu sare cat este nevoie si gata tocanita.
Se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de garnituri : orez, legume, cus-cus, mamaliguta, cartofi sau simpla. Eu am servit-o langa un piure moale, de cartofi, garnisit cu ardei kapia in otet.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din ficat de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Escalop de vitel cu ciuperci

Escalop de vitel cu ciuperci

700 g pulpa de vitel 1 cutie ciuperci 1 lingura mustar 200 ml smantana sare piper cartofi patrunjel

12 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Imi place mult cum ai decorat.

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Excelenta tot cu mamaliguta !!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    FOERTE DRAGUT, EU AM GATIT CU MAMALIGA...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Foarte fina si aromata.Super prezentare!*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Fac şi eu! Da n-o ornez aşa frumos!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Delicioasa tocanita ta.10 pentru prezentare.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Frumoasa prezentare...

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Foarte buni ficateii! Mi-a placut foarte mult cum ai aranjat mancarica in farfuria!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Felicitentru prezentare!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      ce simpatic ai aranjat platoul !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      f.bun,felicitari!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Foarte frumos prezentata si cred ca si foarte buna.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Multe laude pentru prezentare ....... imi imaginez ce bun tia iesit mmmm.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Ce frumos arata.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Felicitari pentru prezentare!!! Arata cumplit de apetisant!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Gustoasa mancarica,frumoasa prezentare...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 500g ficat de pui
  • 3 cepe
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de ardei (picanta
  • daca va place)
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 200ml lapte rece
  • 2 linguri ulei
  • Sare si pipe

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

12 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi place mult cum ai decorat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb