Spalati spanacul in mai multe ape si puneti-l la fiert in 2 litri de apa clocotita cu putina sare (isi va pastra culoarea mai vie). Lasati 5-10 minute la foc mic, apoi strecurati-l. Intre timp decojiti rosiile, tocati-le marunt si puneti-le la calit intr-o cratita cu 3 linguri de ulei si cepele tocate marunt. Adaugati ketchup, boiaua si spanacul oparit si tocat. Adaugati 200 ml apa si lasati sa fiarba la foc mic cu capac, 10-15 minute.
Curatati usturoiul, tocati-l marunt si puneti-l la calit intr-o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei. Nu il prajiti, il tineti doar putin pe foc, 2-3 minute, pana i se va intesifica mirosul si aroma, apoi adaugati-l in oala cu tocanita cu tot cu uleiul din tigaie.
Amestecati bine cu un tel micut faina cu laptele si adaugati-o in mancare, amestecand continuu cu lingura de lemn pana se leaga.
Mai lasati sa dea doua-trei clocote, apoi adaugati patrunjelul tocat. Dregeti gustul de sare si piper.
Tocanita este foarte buna ca atare sau ca garnitura langa oua ochiuri, carnati prajiti sau la gratar, etc. Pofta buna.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii