Se spala pieptul de pui si se taie bucatele,pe care apoi le prajim in 5 linguri de ulei de masline extravirgin, turnand si putina apa, ca sa nu se prinda de cratita.Intre timp curatam prazul,ardeiul gras,rosiile le decojim cu un cutit,le tocam marunt(eu rosiile le tai in patru)prazul cubulete si ardeiul julien.Le adaugam in cratita in care fierbe deja pieptul de pui,adaugam si o lingurita de oregano, si o lingurita amidon(amidonul trebuie bine dizolvat), putina sare si o cana de apa,acoperim vasul si il dam la foc molcom in cuptor, pentru 15 minute.Am uitat sa spun eu dupa ce fierb deasupra tocanita o mut intr-un vas de yenna.Scoatem vasul yenna,presaram cascavalul si mai introducem vasul in cuptor pentru inca 5 minute.Separat facem si un bot de mamaliguta si pregatim si putin mujdei de usturoi.Aceasta tocanita o servim cu patrunjel tocat fin cu o mamaliguta calda peste care turnam si putin mujdei de usturoi. Cine doreste poate sa faca o garnitura de cartofi natur sau prajiti,dar merge si cu un orez basmati,peste care adaugam si sos din tocanita,este o mancare super-gustoasa,alaturi de un pahar de vin alb.Pofta buna !!!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii