Pentru inceput am facut o mamaliguta pe care am rasturnat-o in forma de guguluf .
Taiem marunt ceapa si ardeii, ciupercile le taiem feliute, usturoiul il maruntim si frunzele le tocam.Incingem uleiul adaugam ceapa si ardeiul, calim cam 1-2’, adaugam usturoiul, amestecam sa se patrunda aromele, apoi adaugam ciupercile. Asezonam si lasam sa fiarba 10’, sub capac, timp in care se vor inmuia ciupercile si va scadea si apa lasata de ele. Intr-un bol, amestecam laptele cu faina si smantana si dupa ce ciupercile sant fierte, adaugam ingrosala si amestecam. Lasam sa dea cateva clocote, adaugam patrunjelul si luam de pe foc.
Am rasturnat mamaliguta pe un platou mai mare, am umplut cu sos mijlocul si de jur imprejur si am servit asa cald cu gogosari murati.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii