Tocanita de cartofi cu carne de porc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • 1 kg cartofi
  • 500 g carne
  • 2 cepe
  • 1/3 telina
  • 2 morcovi
  • 5 linguri ulei
  • 300 ml apa fierbinte
  • vegeta, sare, piper, 3-5 fire de patrunjel verde tocat
  • optional: 1 ardei gras, 2-3 rosii, 1 mana de pastai de fasole verde( pentru ca mie imi place fasolea verde) :))

Mod de preparare

Ceapa se toaca si se pune la calit in ulei.

Carnea se taie cuburi si se caleste impreuna cu ceapa. Se pune 1/4 lingurita de sare si cateva linguri de apa, se acopera si se lasa sa se inabuse 5 minute.

Se adauga cartofii taiati rustic, cuburi mari, restul legumelor taiate cubulete, se calesc 2-3 minute, apoi se sting cu apa fierbinte. Apa trebuie sa acopere un pic carnea si restul ingredientelor.

Se acopera tocanita si se lasa sa fiarba la foc mic, cu cratita partial acoperita, pana cand scade si carnea este bine fiarta.

Daca punem rosii la tocanita de cartofi cu carne, acestea se adauga cand carnea este aproape fiarta (altfel intaresc carnea).

Se adauga vegeta, se gusta apoi tocanita de sare. Se stinge focul, se presara patrunjel peste tocanita si se acopera. Se poate servi in 5 minute.

Fac aceeasi tocanita si din carne de pui!

Sper sa va placa!

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise