TOCANITA DE ARDEI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg ardei gras (coptional
  • copti si decojiti)
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • cimbru
  • 1 kg rosii
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita cu zahar
  • sare
  • piper
  • ulei
  • ulei
  • 2 lingurite zeama de lamaie (optional)

Mod de preparare

Ceapa si morcovii se pun la calit cu putina apa. Cand sunt aproape gata, se adauga ardeii taiati felii sau cuburi mari, cimbrul (atentie! nu puneti prea mult ca amaraste), zaharul, piperul si sarea, dupa gust. Se mai adauga putina apa si se lasa la fiert.

Rosiile se oparesc si se decojesc, se taie cubulete si se adauga la fiert. Se lasa cratita pe foc pana cand tocana scade. La final se pune usturoiul si patrunjelul taiat marunt, zeama de lamaie.

Se pot adauga si doua vinete tocate cuburi.Daca ardeii sunt copti si adaugati si vinete, zaharul este optional. In loc de piper se pot adauga ardei iuti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise