Legumele se spala cu grija, ardeii grasi fara cotor se taie rondele, ciupercile si rosiile se taie felii, carnatii se lasa 1 minut in apa fierbinte sarata, astfel se indeparteaza mai usor membrana si se taie rondele. Ouale se introduc in apa clocotita si se fierb 5 minute, apoi se racesc si se decojesc. Slanina afumata se taie cubulete iar ceapa marunt, usturoiul se zdrobeste.
Cubuletele de slanina se topesc, in untura ramasa se rumeneste ceapa, se adauga ardeii grasi, se sareaza si se calesc 4-5 minute, apoi se presara cu boia, se amesteca, se stinge cu 100ml apa, se fierbe in clocot pana se evapora apa. Atunci se adauga ciuperciile, iar dupa cateva minute, mazarea verde, usturoiul zdrobit, rosiile, ouale si carnati si se inabusa timp potrivit. Se poate servi asa ca atare, sau cu garnitura de orez, eventual cu cartofi natur cu patrunjel.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii