Galbiorii se curata bine, se taie cuburi mari.
Gălbiorii se curăță bine, se taie cuburi mari. Se pot spăla sub jet puternic de apă, apoi se lasă la scurs.
Hribii se scot din conservă, se taie cuburi.
Ceapa și morcovul se curăță, se spală și se toacă mărunt.
Pătrunjelul se spală și se taie foarte mărunt.
Se conectează aparatul de gătit sub presiune Multicooker Crock-Pot Express la sursa de curent.
Se scoate capacul aparatului.
Aparatul are câteva funcții presetate. Dintre acestea, în primă fază, am setat funcția Brown/ Sauté, pentru a rumeni legumele.
Acesta funcție permite utilizarea aparatului pentru rumenire/sotare, fără a fi necesar capacul. Practic se folosește ca și un vas pe aragaz în care se călesc/ rumenesc ingredientele.
Se selectează timpul 5 min, apoi se apasă tasta Start/ Stop și aparatul începe să se încingă. În momentul acesta, se afișeaza textul Heat, semn că aparatul a început să se încălzească. În momentul în care va atinge temperatura necesară pentru rumenire, va începe să gătească conform setărilor alese.
În cuva interioară, se pun 2 linguri de ulei, se adaugă ceapa și morcovul și un praf de sare. Se amestecă cu o lingură din lemn până se rumenesc.
Se adaugă gălbiorii și hribii tăiați grosier, se mai adaugă un praf de sare. Se lasă să se rumenească și aceștia și în momentul în care s-a scurs timpul, se adaugă o cană cu apă.
Se acoperă cu capacul din dotare si se inchide din pozitia deschis spre poziția închis. Se rotește spre pozitia închis si supapa de abur. Se selectează funcția Meat/Stew, presiune High și timpul de gătire de 10 minute.
După ce timpul s-a scurs, cu ajutorul unui clește de bucătărie sau cu o spatula, deschidem supapa de aburi, astfel încât să elibereze tot aburul.
Atenție: nu desfaceți fără mănușă termică sau un clește, aburul vă poate frige!
După ce s-a eliberat tot aburul, se rotește capacul în poziția de deblocare și se scoate foarte ușor.
Se adaugă smântâna, un cățel de usturoi tocat, se potrivește gustul cu sare și piper și se selectează din nou funcția Brown/ Sauté, timpul de 5 minute. Se amestecă ușor până scade sosul format. Se adaugă pătrunjelul verde tocat, se mai amestecă de 2 ori, apoi se apasă tasta Start/ Stop.
Misiune rapidă îndeplinită cu succes de către aparatul de gatit sub presiune Multicooker Crock-Pot Express!
Se servește tocănița cu mămăliguță, cu verdețuri și telemea!
Să vă fie de folos!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii