Tocanita de galbiori la Multicooker Crock-Pot Express

Galbiorii se curata bine, se taie cuburi mari.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Tocanita de galbiori la Multicooker Crock-Pot Express

Ingrediente

  • 500 g gălbiori proaspeți
  • 100 g hribi uscați (conservați)
  • 1 ceapă albă
  • 1-2 morcovi mici
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 cana cu apa (250 ml)
  • 400 g smântână grasă
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • opțional: usturoi

Mod de preparare

Gălbiorii se curăță bine, se taie cuburi mari. Se pot spăla sub jet puternic de apă, apoi se lasă la scurs.

Hribii se scot din conservă, se taie cuburi.

Ceapa și morcovul se curăță, se spală și se toacă mărunt.

Pătrunjelul se spală și se taie foarte mărunt.

Se conectează aparatul de gătit sub presiune Multicooker Crock-Pot Express la sursa de curent.

Se scoate capacul aparatului.

Aparatul are câteva funcții presetate. Dintre acestea, în primă fază, am setat funcția Brown/ Sauté, pentru a rumeni legumele.

Acesta funcție permite utilizarea aparatului pentru rumenire/sotare, fără a fi necesar capacul. Practic se folosește ca și un vas pe aragaz în care se călesc/ rumenesc ingredientele.

Se selectează timpul 5 min, apoi se apasă tasta Start/ Stop și aparatul începe să se încingă. În momentul acesta, se afișeaza textul Heat, semn că aparatul a început să se încălzească. În momentul în care va atinge temperatura necesară pentru rumenire, va începe să gătească conform setărilor alese.

În cuva interioară, se pun 2 linguri de ulei, se adaugă ceapa și morcovul și un praf de sare. Se amestecă cu o lingură din lemn până se rumenesc.

Se adaugă gălbiorii și hribii tăiați grosier, se mai adaugă un praf de sare. Se lasă să se rumenească și aceștia și în momentul în care s-a scurs timpul, se adaugă o cană cu apă.

Se acoperă cu capacul din dotare si se inchide din pozitia deschis spre poziția închis. Se rotește spre pozitia închis si supapa de abur. Se selectează funcția Meat/Stew, presiune High și timpul de gătire de 10 minute.

După ce timpul s-a scurs, cu ajutorul unui clește de bucătărie sau cu o spatula, deschidem supapa de aburi, astfel încât să elibereze tot aburul.

Atenție: nu desfaceți fără mănușă termică sau un clește, aburul vă poate frige!

După ce s-a eliberat tot aburul, se rotește capacul în poziția de deblocare și se scoate foarte ușor.

Se adaugă smântâna, un cățel de usturoi tocat, se potrivește gustul cu sare și piper și se selectează din nou funcția Brown/ Sauté, timpul de 5 minute. Se amestecă ușor până scade sosul format. Se adaugă pătrunjelul verde tocat, se mai amestecă de 2 ori, apoi se apasă tasta Start/ Stop.

Misiune rapidă îndeplinită cu succes de către aparatul de gatit sub presiune Multicooker Crock-Pot Express!

Se servește tocănița cu mămăliguță, cu verdețuri și telemea!

Să vă fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise