TOCANA DE SCOICI

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg.scoici,
  • 1 ceapa,
  • 1 legatura de patrunjel verde,
  • 1 catel de usturoi,
  • ulei,
  • unt,
  • 1/2 kg.rosii,
  • 1 ramurica de busuioc,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1. Se spala scoicile si se pun intr-un vas, pe foc, ca sa se desfaca. Se scot, se scurg intr-un vas separat - apa se pastreza si va da un gust deosebit tocanei - si apoi se spala in apa rece, fara a le scoate din cochilie.

2.Intre timp, se prepara un sos cu ceapa taiata marunt, patrunjel tocat, usturoi zdrobit - toate calite în ulei. Se presara sare şi piper, iar dupa cateva minute se adauga busuiocul si rosiile, curaţate de pieliţe si seminţe si tocate marunt.

3. Se toarna si zeama de pe scoici, lasata deoparte. Se lasa sa fiarba totul la foc mic, pana cand rosiile sunt gata si sosul s-a ingrosat destul. Se adauga in sos scoicile, se amesteca si se lasa inca 3-4 minute pe foc, sa isi imprumute aromele.

4. Se serveste tocanita cu felii de mamaliga, coapte pe gratar sau prajita în ulei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise