1. Se spala scoicile si se pun intr-un vas, pe foc, ca sa se desfaca. Se scot, se scurg intr-un vas separat - apa se pastreza si va da un gust deosebit tocanei - si apoi se spala in apa rece, fara a le scoate din cochilie.
2.Intre timp, se prepara un sos cu ceapa taiata marunt, patrunjel tocat, usturoi zdrobit - toate calite în ulei. Se presara sare şi piper, iar dupa cateva minute se adauga busuiocul si rosiile, curaţate de pieliţe si seminţe si tocate marunt.
3. Se toarna si zeama de pe scoici, lasata deoparte. Se lasa sa fiarba totul la foc mic, pana cand rosiile sunt gata si sosul s-a ingrosat destul. Se adauga in sos scoicile, se amesteca si se lasa inca 3-4 minute pe foc, sa isi imprumute aromele.
4. Se serveste tocanita cu felii de mamaliga, coapte pe gratar sau prajita în ulei.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii