Tocana de porc cu ciuperci ( Zepter)

Curatam ceapa rosie si o taiem solzisori.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tocana de porc cu ciuperci ( Zepter)

Ingrediente

  • 1 kg pulpa porc taiata cuburi
  • 2 cepe rosii
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 caciulie usturoi( dupa gust)
  • 1 ardei gras rosu
  • 400 g ciuperci Sun Food
  • 400 g rosii cuburi Sun Food
  • 2 linguri pasta gogosari
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Curatam ceapa rosie si o taiem solzisori. Ceapa verde o tocam marunt.

Scoatem din conserva ciupercile si le scurgem de apa, iar rosiile le taiem cuburi, daca nu sunt taiate.

Taiem marunt si carnea, cuburi.

Punem vasul Zepter gol pe aragaz, lasandu-l sa se incalzeasca mediu. Dupa 3-5 minute, punem cateva picaturi de apa in vas si, daca picaturile se imprastie in forma de perle, puteti pune carnea in vas.

La inceput, carnea se va lipi de fundul vasului, dar o lasam sa se rumeneasca, fara sa o desprindem pentru ca dupa 2-3 minute se desprinde singura, pentru ca i s-au inchis porii. Apoi o puteti intoarce (amesteca) sa se rumeneasca pe toate partile.

De abia acum se poate adauga toata ceapa si ardeiul.

NU trebuie amestecat !

Acum putem adauga si ciupercile taiate.

Acoperim si facem focul mic de tot. Carnea astfel preparata, in suc propriu este mult mai gustoasa si mai densa decat cea fripta in ulei.

Lasam asa cam 25-30 de minute pina se face carnea bine.

Apoi luam capacul, adaugam rosiile cuburi si patrunjelul verde tocat, punem inapoi capacul si stingem focul sub vas. Mancarea va fierbe in continuare.

In cazul in care nu aveti vase Zepter, puteti sa faceti tocana in vase obisnuite, dar acolo trebuie sa adaugati grasime, apa si sare.

Puteti sa o serviti asa cum este sau alaturi de mamaliguta calda.

Pofta mare la tocana !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise