1 Într-un castronel, se amesteca ciupercile shiitake
cu apa fiarta. Se lasa sa stea 20 de minute sau pâna
când se moaie. Se scot ciupercile din lichid,
pastrând lichidul. Se curata cozile ciuperci lor si se
taie felii subtiri palarii le. Se scurge lichidul pastrat
printr-o sita fina sau prin filtrul de cafea si se pune
deoparte.
2 Într-o cratita mare, se Încalzesc 3 lingurite de ulei
la foc potrivit. Se adauga morcovii si usturoiul si se
prajesc 5 minute sau pâna se moaie.
3 Se adauga lintea, rosiile, sarea, chimionul,
ghimbirul, salvia, ciupercile si lichidul pus deoparte.
Se adauga 3 cani de apa si se pun la fiert. Când
dau în clocot. se face focul mic; se acopera si se
fierb 35 de minute sau pâna când lintea este
frageda.
4 Între timp, Într-o tigaie mare, se Încalzeste restul
de 1 lingurita de ulei la foc potrivit. Se adauga ceapa
si zaharul; se prajesc, amestecând des, 5 minute
sau pâna când ceapa se rumeneste usor .
În tocana, se adauga mazarea se fierbe 2 minute
sa se încalzeasca. Tocana se serveste cu ceapa
rumenita deasupra.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii