Tocana de legume pentru iarna

Timp pregatire
480 minute
Complexitate
ridicata
Tocana de legume pentru iarna

Ingrediente

  • 5 kg gogosari
  • 3 kg ardei
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg morcovi
  • 250 gr orez
  • 900 ml ulei
  • 250 gr bulion
  • piper boabe
  • sare mare
  • foi de dafin

Mod de preparare

Mai intai de toate pregatim legumele.

Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt.

Morcovul il radem de coaja,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Gogosarii si ardeii ii curatam de toate semintele si ii dam pe masina de tocat carne.

Intr-o oala mare, de tuci, se pune uleiul.

Cand acesta s-a incins se pune ceapa putin la inmuiat la foc mic.

Dupa adaugam morcovul si il lasam si pe acesta sa se inmoaie putin.

Am facut aceste operatiuni apoi se pun ardeii si gogosarii tocati.

De acum fierbeti tot la foc potrivit si amestecati mereu in oala (nu plecati si uitati tocana pe foc).

Cand a scazut destul de bine, spalam orezul si il fierbem pe jumatate.

Asa fiert pe jumatate se pune in oala cu tocana.

Lasam sa inceapa iar sa fiarba, adaugam bulionul,sare mare dupa gust,cateva boabe de piper si 4-5 foi de dafin rupte bucatele mici.

Mai fierbem pana ce orezul este complet patruns.

Se inchide aragazul si lasam asa tocana pana a 2 a zi.

A 2 a zi spalam borcanele cu apa fierbinte si le lasam la scurs.

Asezam tocana in borcane, dar nu le puneti pline ochi.

Le inchideti bine, le inveliti in hartie, le asezati intr-o tigaie mai larga, puneti apa sa acoperiti borcanele, puneti deasupra un prosop de bucatarie si le puneti la sterilizat cam 40 de minute.

Apoi le scoateti si le acoperiti cu o patura groasa pana a 2 a zi dupa care le puneti la rece..

V-am zis necesita timp dar se merita zic eu...

Eu in total am fiert cam 5-6 ore .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise