Tocana de legume pentru iarna

Timp pregatire
480 minute
Complexitate
ridicata
Tocana de legume pentru iarna

Ingrediente

  • 5 kg gogosari
  • 3 kg ardei
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg morcovi
  • 250 gr orez
  • 900 ml ulei
  • 250 gr bulion
  • piper boabe
  • sare mare
  • foi de dafin

Mod de preparare

Mai intai de toate pregatim legumele.

Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt.

Morcovul il radem de coaja,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Gogosarii si ardeii ii curatam de toate semintele si ii dam pe masina de tocat carne.

Intr-o oala mare, de tuci, se pune uleiul.

Cand acesta s-a incins se pune ceapa putin la inmuiat la foc mic.

Dupa adaugam morcovul si il lasam si pe acesta sa se inmoaie putin.

Am facut aceste operatiuni apoi se pun ardeii si gogosarii tocati.

De acum fierbeti tot la foc potrivit si amestecati mereu in oala (nu plecati si uitati tocana pe foc).

Cand a scazut destul de bine, spalam orezul si il fierbem pe jumatate.

Asa fiert pe jumatate se pune in oala cu tocana.

Lasam sa inceapa iar sa fiarba, adaugam bulionul,sare mare dupa gust,cateva boabe de piper si 4-5 foi de dafin rupte bucatele mici.

Mai fierbem pana ce orezul este complet patruns.

Se inchide aragazul si lasam asa tocana pana a 2 a zi.

A 2 a zi spalam borcanele cu apa fierbinte si le lasam la scurs.

Asezam tocana in borcane, dar nu le puneti pline ochi.

Le inchideti bine, le inveliti in hartie, le asezati intr-o tigaie mai larga, puneti apa sa acoperiti borcanele, puneti deasupra un prosop de bucatarie si le puneti la sterilizat cam 40 de minute.

Apoi le scoateti si le acoperiti cu o patura groasa pana a 2 a zi dupa care le puneti la rece..

V-am zis necesita timp dar se merita zic eu...

Eu in total am fiert cam 5-6 ore .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise