Tocana de legume la borcan

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne, apoi se caleste in ulei cu putina sare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tocana de legume la borcan

Ingrediente

  • 10 cepe
  • 10 morcovi mari
  • 3 kg ardei (gras, gogosar, kapia)
  • 1 cana de orez (tinut in apa pana cand se umfla, circa 2-3 ore)
  • 300 ml ulei
  • 1 cana bulion (sau dupa gust)
  • sare grunjoasa
  • cateva boabe de piper negru
  • 5-6 foi de dafin
  • putina apa (1-2 cani), daca este necesar

Mod de preparare

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne, apoi se caleste in ulei cu putina sare.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare, dupa care se pune peste ceapa si se caleste si el.

Ardeiul se curata de seminte, se spala, se taie fideluta si se pune la calit.

Cand incepe sa fiarba compozitia, se adauga orezul si se poate adauga putina apa daca nu este zemoasa.

Spre finalul fierberii se adauga bulionul, cateva boabe de piper, 5-6 foi de dafin si se potriveste zacusca de sare. Se mai lasa cateva clocote, dupa care se pune fierbinte in borcane de 400 g. Se capacesc, apoi se pun la cuptorul preincalzit in tava cu apa fierbinte (pentru a nu se sparge borcanele) circa o ora.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise