Pentru ca e sezonul legumelor si perioada perfecta pentru a ne umple camara cu bunatati de tot felul, am pregatit aceasta tocana de legume foarte gustoasa.
Pentru ca e sezonul legumelor si perioada perfecta pentru a ne umple camara cu bunatati de tot felul, am pregatit aceasta tocana de legume foarte gustoasa.
Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga o lgt rasa de sare grunjoasa in timp e se caleste. Se amesteca din cand in cand. Cand devine sticloasa, se ia de pe foc.
Gogosarii se spala, se curata de cotor si seminte si se taie fasii subtiri. Intr-o oala de inox (in care se va fierbe toata tocana) se pun gogosarii la calit in ulei. Se amesteca din cand in cand pana isi lasa sucul si se deschid la culoare.
Morcovii, patrunjelul, telina si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Separat se pun impreuna la calit in ulei.
Intre timp, rosiile se spala, se oparesc si se curata de coaja. Se taie in cubulete.
Peste gogosari se pune ceapa calita, se amesteca, se adauga amestecul de legume si apoi rosiile taiate cubulete. Se lasa la foc potrivit sa fiarba pana scade putin zeama si se inmoaie legumele.
Orezul se fierbe separat in apa cu sare, doar pe jumatate. Se stecoara, se da sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.
Se toarna orezul peste tocana si se amesteca. Se condimenteaza cu sare dupa gust, se adauga si boabele de piper si foile de dafin. Se lasa totul sa fiarba pana scade zeama si iese uleiul la suprafata.
Cand este gata, se stinge focul si se adauga patrunjelul verde tocat. Se amesteca bine, dupa care se toarna in borcanele in prealabil spalate si sterilizate.
Se capacesc borcanele, apoi se pun la dustulit timp de o ora. Se pun in paturi la caldura pana se racesc, apoi se depoziteaza in camara.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii