Tocana de legume (conserve pentru iarna)

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 l ulei
  • 1 kg. ardei gras
  • 1 kg.gogosari
  • 1 kg. morcovi
  • 1 kg.ceapa
  • 3 kg. rosii decojite
  • 1/4 kg.orez
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Legumele se taie cubulete. Se pune intr-o cratita, care sa incapa in cuptorul de la aragaz, uleiul si pe rand legumele , in strat subtire, dupa cum urmeaza: ardeii,gogosarii,morcovii, ceapa, si deasupra rosiile. Cratita se da o ora la cuptor fara a se mesteca in ea.

Se scoate , se face o gaura in mijloc (dar nu pana jos) in care se pune orezul si putina sare deasupra , se astupa cu legumele date la o parte si se mai pune la cuptor doua ore.Se scote, se potriveste de sare si piper, se pune salicilat si in borcane care se invelesc in carpe sa stea la cald pana a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise