Să continuăm pusul pe iarnă :)). Săptămâna trecută am făcut o rețetă originară din localitatea Recea, delicioasă și gustoasă de „o mănânci cu lingura la iarnă” (așa mi-a fost lăudată). Și lăudătorii au dreptate! Este bună, bună de tot!!!
Deoarece nu suntem multe guri de hrănit în familie și fiind prima dată când o fac, am decis să încerc o jumătate de porție.
Am curățat legumele și le-am spălat. Ceapa am mărunțit-o cu robotul, iar ardeii și roșile le-am tăiat cubulețe. Am călit ceapa și ardeii, apoi am adăugat roșiile și le-am lăsat să scadă la foc mic, mestecând din când în când. Separat am pus orezul la fiert în multă apă, apoi l-am strecurat și spălat cu un jet de apă rece.
Când legumele au scăzut (o treime din cantitatea inițială) am presărat verdeața tocată și am pus orezul, zahărul, sarea și piperul. Se mai lasă la fiert câteva minute, amestecând continuu. În rețeta originală la final se adăuga conservantul, se omogeniza și se turna în borcanele încălzite. Eu am preferat să pun tocana în borcanele încălzite și apoi să presar în fiecare câte puțină aspirină pisată. Am închis borcanele și le-am pus într-un culcuș făcut dintr-o pătură până s-au răcit.
Să aveți poftă bună!!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii