Ceapa curatata se pune intr-un vas cu apa rece ca sa-i
anihileze iuteala (unde se tine pina cind se termina de taiat), se taie apoi in
felii subtiri (pestisori) si se pune intr-o cratita cu tot untdelemnul si o
lingurita cu sare (care va extrage apa din ceapa, sa se moaie mai repede), circa
15 minute, amestecind des. La sfirsit, cind a devenit lucioasa (semn ca a scazut
apa), se pune boiaua sau pasta de rosii, amestecindu-se de 3-4 ori; se adauga si
sucul de rosii (se poate si fara), piperul si usturoiul (facultativ),
potrivindu-se gustul cu sare si cu putin otet. In acest timp, se pregateste si
mamaliguta putin mai virtoasa (cu 250 g faina la 1 l apa). Cu o lingura de supa,
inmuiata in grasimea de ceapa, se ia din mamaliguta cite o galusca (cit
lingura), se rostogoleste prin ceapa, apoi se asaza intr-o cratita cu o parte
din ceapa; astfel se procedeaza si cu restul de mamaliga, cit este necesar.
Tocana se tine putin la cuptor sa fie mai calda si se serveste cu zeama de varza
(servita din pahare) sau cu salata de varza acra.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii