Descopera reteta traditionala de toba de casa din porc, o delicatesa romaneasca pentru mesele de sarbatori! Afla cum sa prepari toba de porc din cap, organe si condimente, pas cu pas. Aceasta reteta clasica iti va aduce gustul autentic al preparatelor traditionale, folosind ingrediente simple, dar delicioase. Urmeaza reteta pas cu pas si bucura-te de o toba de casa delicioasa!
Pregatirea ingredientelor:
Spala bine capul si organele de porc. Indeparteaza eventualele resturi de par de pe cap si urechi, oparindu-le daca este necesar. Taie capul pe jumatate.
Curata organele: taie rinichii pe lungime si spala-i bine pentru a elimina mirosurile. Pune-i in apa cu putin otet, apoi clateste-i bine.
Fierberea:
Pune capul, soriciul si organele intr-o oala mare cu apa rece. Adauga putina sare, boabe de piper si 3-4 foi de dafin.
Fierbe la foc mic timp de 2-3 ore, pana cand se desprinde carnea de pe os si organele sunt moi. Indeparteaza spuma formata la suprafata pe parcurs.
Racirea si taierea:
Scoate capul si organele din oala si lasa-le sa se raceasca. Pastreaza zeama.
Alege carnea de pe cap si tai-o fasii.
Taie organele in cubulete si soriciul in fasii subtiri. Ai grija sa nu uiti sa cureti limba de pielita care o acopera.
Amestecarea:
Pune carnea si organele intr-un castron mare. Adauga usturoiul zdrobit, boiaua si condimentele (piper macinat, sare, dupa gust).
Amesteca bine, apoi adauga cateva polonice de zeama calda, cat sa lege compozitia.
Umplerea stomacului/matelor:
Stomac: Spala-l bine si freaca-l cu sare si otet, apoi clateste-l.
Umple stomacul si matele groase cu compozitia pregatita, avand grija sa nu fie prea plin (pentru a evita craparea la fierbere). Coase deschiderea cu ata rezistenta.
Fierberea finala:
Pune toba umpluta intr-o oala mare cu zeama ramasa si fierbe-o la foc mic timp de 1-2 ore. Inteapa din loc in loc cu un ac pentru a elimina aerul.
Presarea:
Scoate toba si pune-o intre doua tavi sau placi, cu o greutate deasupra, pentru a se presa bine. Las-o sa se raceasca complet.
Daca ai posibilitatea, pune-o la afumat 2-3 zile, este mult mai gustoasa si rezista mai mult timp.
Pastreaza toba la rece. Se serveste feliata, ca aperitiv, alaturi de ceapa rosie, mustar sau muraturi.
Incearca si reteta de lebar de casa, carnati de porc sau sunca fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii