autor:

daniela
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: daniela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 ianuarie 2018

Ingrediente
sorici, ficat, rinichi, carne de porc (cu slanina), urechi, limba, usturoi, sare, piper, foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-o oala adaugam apa, sare, boabe de piper, foaie de dafin, adaugam ingredientele (curatate, spalate inainte) si le fierbem pana se inmoaie urechile si soricul, spumam de cate ori este nevoie.



Vom scoate ficatul si limba mai devreme decat soricul, urechile.



Lasam sa se raceasca dupa care le taiem fasiii, condimentam cu sare, piper, usturoi pisat dupa gust. Zeama in care am fiert carnea (cat sa se lege compozitia).



Umplem stomacul de porc (curatat bine) dupa care il coasem.



In zeama in care am fiert carnea adaugam o foaie de dafin, stomacul de porc umplut si fierbem cca 50 min la foc mic (il intepam cu acul in timpul fierberii).





Scoatem toba de la fiert, pe un tocator, o lasam sa se raceasca putin, dupa care deasupra asezam alt tocator si o greutate deasupra cca. 1 ora.





A 2 zi se poate afuma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Toba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Toba de porc

Toba de porc

Capul si urechea se curata,se rad ,se spala bine, slanina,limba,inima,soriciul se spala si se pun

32 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Toba in stomac de porc

Toba in stomac de porc

Mod de preparare Fierbem toate ingredientele cu un praf de sare si 2 foi de dafin dupa care le

27 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

1 vot

Ingrediente

  • sorici
  • ficat
  • rinichi
  • carne de porc (cu slanina)
  • urechi
  • limba
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de daniela
Tort cu crema de cirese si ciocolata

Tort cu crema de cirese si ciocolata

Intr-un castron, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; facem o adancitura in mijloc

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Paste cu ton si dovlecel

Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul

4 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Clatite cu pate si cascaval

Clatite cu pate si cascaval

 Clatite-intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare, adaugam laptele, uleiul, apa minerala,

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cotlet de porc la Slow Cooker Crock-Pot