Tiramisu (varianta fara oua)

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tiramisu (varianta fara oua)

Ingrediente

  • 400 g piscoturi
  • 250 g crema mascarpone
  • 250 g frisca lichida
  • 1 lingurita cafea
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingurita zahar vanilat Bourbon
  • 400 ml cafea neindulcita si racita
  • Coaja rasa de portocala
  • pentru ornat:
  • cacao
  • cuvertura de lapte
  • ciocolata neagra
  • stafide

Mod de preparare

Pentru perioada Sarbatorilor, va propun sa ne abatem putin de la Tiramisu rețeta originală si sa incercam varianta fara oua, usoara si gustoasa, decorata cu cacao, stafide, fulgi de ciocolata, cuvertura de lapte si coaja de portocala.

Se prepara cafeaua si se lasa la racit.

Se bate frisca lichida (eu am avut Meggle “crème patisserie”) cu mixerul, pana devine cremoasa, dar nu tare ca si consistenta. Se adauga si crema mascarpone, o lingurita de cafea, zaharul, zaharul vanilat, zaharul Bourbon si se amesteca bine.

Se inmoaie piscoturile in cafea, insa nu le lasati mult, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se sfarama.

Intr-o tava de cozonac, se asaza pe folie de plastic sau aluminiu un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi, alternand. Ultimul strat e de crema. Se pudreaza cu cacao si ness si se decoreaza dupa inspiratie. Pentru ca sora mea e mare fana a portocalelor, am pus din loc in loc pentru si ea si niste coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, precum si stafide, apoi am razuit ciocolata neagra si cuvertura de lapte (seamana cu ciocolata alba).

Se da la frigider inainte de servire.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/12/tiramisu-5-fara-oua.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise