Tiramisu reteta clasica. Tiramisu reteta clasica italiana. Desert cu piscoturi si mascarpone. Prajitura cu piscoturi. Desert fara coacere.
Unul dintre deserturile mele preferate este Tiramisu reteta clasica italiana. Se prepara extrem de simplu, nu necesita coacere si este extrem de gustos. Un Tiramisu original contine piscoturi insiropate cu cafea espresso, crema de mascarpone cu oua, aromata cu vin dulce Marsala si cacao. Acestea sunt ingredientele pentru un Tiramisu simplu si delicios.
Intai de toate preparam cafeaua espresso ( sau o cafea tare) si o indulcim cu o lingura de zahar.
Apoi separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare si jumatate din cantitatea de zahar pana obtinem o bezea ferma si lucioasa.
Intr-un bol mai mare mixam si galbenusurile cu zaharul ramas pana cand obtinem o crema omogena, deschisa la culoare. Adaugam cele doua linguri de vin Marsala, mascarponele si omogenizam cu mixerul.
Apoi incorporam albusurile, cu o spatula, amestecand delicat. Vom obtine o crema fina si aerata.
Insiropam piscoturile rapid in cafea si le asezam intr-o tava (22x30 cm). Distribuim jumatate din cantitatea de crema, al doilea rand de piscoturi insiropate si restul de crema.
Presaram cacao si pastram la frigider cateva ore sau chiar peste noapte si apoi veti putea savura cel mai bun Tiramisu. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii