Tiramisu de portocalã

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu de portocalã

Ingrediente

  • 2 dl cafea expresso
  • 50 ml brandy
  • 2 linguri de zahãr
  • 500 gr. Creme Pasteleiro*
  • 1 portocalã mare (sucul)
  • 150 gr. mascarpone sau cremã de brânzã
  • piscoturi
  • cacao

Mod de preparare

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana.

Cu ocazia vizitei marelui duce Casimo de Medici |||, pt. el a fost creatã si numitã "Supa Ducelui".

Se zicea cá acest desert are proprietãti excitante si afrodisiatice din cauza ingredientelor...

Asa cã au schimbat numele in Tiramisu (te tira su) adicã in traducere " te ridicã". Tiramisu rețeta originală se gaseste in cartea lui Giovanni Capnist "I Dolci del Veneta-1983 .Desigur cã sunt mai multe retete de Tiramisu, am sã vã prezint varianta portughezã, cu crema de lapte, mai putin dulce ...

*Creme Pasteleiro:

Pune la fiert 3 dl. lapte .Separat, amestecã 60 gr. zahãr cu 45 gr. fãinã, 1 ou intreg, 3 gãlbenusuri, un vãrf cutit sare finã si altul de vanilia in pudrã. Amestecã bine, pune peste lapte si amestecã incontinuu la foc mic pãnã se ingroasã.

1)Pune cafeaua caldã intr-un bol, toarnã brandy, zahãrul si amestecã bine.Pãstreazã pt. a inmuia piscoturile.

2)Separat, amestecã crema de lapte cu sucul de portocalã.

Adaugã brânza, si amestecã bine.

Am folosit cupe pt. a pune Tiramisu dar cum erau mici am rupt piscoturile in douã.

Am pus jumãtate de cremã in cupe, am trecut piscoturile prin cafea si le-am pus peste cremã.

Am acoperit cu restul de cremã, piscoturile date prin cafea, si am dat la rece.Cacao am pus inainte sa le servim.

Portughezii servesc de obicei acest desert cu cãpsuni proaspete.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise