Tiramisu cu portocale si stafide

Reteta de Tiramisu cu portocale si stafide. Tiramisu cu portocale si stafide reteta simpla. Reteta de Tiramisu cu portocale. Reteta de Tiramisu fara oua. Reteta de tiramisu.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu cu portocale si stafide

Ingrediente

  • un pachet mare de piscoturi (400 g)
  • 200 ml frisca lichida
  • o cutie de crema mascarpone (250 g)
  • 3 linguri de zahar
  • 4 lingurite cafea macinata
  • 1 pliculet cafea solubila (Jacobs Velvet)
  • 500 ml apa
  • Pentru ornat:
  • cacao neagra
  • zahar colorat
  • coaja de portocala dupa gust
  • stafide dupa gust

Mod de preparare

Reteta de Tiramisu cu portocale si stafide, fara oua, cu stafide si coaja de portocala.

De data aceasta l-am montat intr-o forma rotunda si am facut ultimul strat din piscoturi, nu crema, o sa vedeti ce aspect placut capata in sectiune.

Se prepara cafeaua (eu am facut-o ceva mai slaba, de data aceasta, din 500 ml apa si 3 lingurite cafea macinata) si se lasa la racit. Eu nu o indulcesc.

Se bate frisca pana devine fina, matasoasa. Separat, intr-un vas adanc se amesteca (cu mixerul) crema mascarpone cu zaharul, se incorporeaza treptat frisca, 1 lingurita de cafea macinata, cafeaua solubila. Se trec rapid piscoturile prin cafeaua strecurata, nu le insiropati prea tare.

Intr-o tava rotunda, detasabila, se asaza pe folie de plastic un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi alternand. Eu am adaugat si stafide si coaja de portocala, iar ultimul strat l-am lasat de piscoturi, insa il puteti lasa de crema si puteti orna dupa plac.

Se pudreaza cu cacao si zahar colorat. Se da la frigider pana la servire.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise