Tiramisu cu piersici

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu cu piersici

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -400 grame piscoturi de sampanie( 2 pachete)
  • -400 grame branza crema
  • -4 oua
  • -200 grame zahar tos
  • -2 cani de cafea amara( filtru)
  • -300 grame cacao
  • -750 grame piersici bine coapte
  • -esenta de rom

Mod de preparare

Ouala se separa.

Se bat albusurile de ou spuma.

Galbenusurile de ou se freaca bine cu 100 gm de zahar pana devin spumoase.

Se adauga branza crema si se mixeaza , apoi albusurile de ou si cateva picaturi de esenta de rom, dupa gust.

Piersicile se decojesc, se taie in jumatati si se scot samburii.

Se pun in mixer cu 100 gm de zahar si se amesteca pana obtinem o pasta omogena.

Se introduc piscoturile in cafeaua racita , apoi se tapeteaza cu ele o tava dreptunghiulara de pyrex cu diametrul de 23/35 cm .

Se pune jumatate din pasta de piersici peste piscoturi si se repartizeaza uniform.

Se pune peste pasta de piersici jumatate din crema de branza.

Se aseaza al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi pasta de piersici si crema de branza.

Se pudreaza cu cacao si se pune la frigder cu 3 ore inainte de servire.

Se pot inlocui piersicile cu capsuni sau mure.

Pofta buna!

Desi la Tiramisu rețeta originală se foloseste mascarpone, e foarte bun si cu crema de branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise