Din cele 100 g de cafea boabe se pastreaza cca. 5-6 boabe ptr decor, apoi restul se macina fin.
Din cele 100 g de cafea boabe se păstrează cca. 5-6 boabe ptr decor, apoi restul se macină fin.
Se face o cafea tare pentru însiroparea pișcoturilor și jeleul de cafea.
Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul pudră și gălbenușul de ou, până se onține o cremă omogenă.
În 250 ml de cafea rece, se adaugă 3 linguri de zahăr tos și tort gelle-ul, se pune la foc și se lasă la fiert până ce clocotește și se obține un geleu transparent.
Pișcoturile se trec prin cafeaua rece, apoi se așează pe fundul unui pahar mai mare, se adaugă crema de mascarpone, dulceața de dovleac, din nou pișcoturi însiropate, cremă, dulceață și iar pișcoturi.
Se presară miezul de nucă, câteva boabe de cafea și jeleu de cafea ;) Se dă la rece cca. 60 minute, apoi se savurează cu drag;)
Simplă și maiestuasă pentru o aniversare frumoasă și gustoasă!
Spor și poftă bună!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii