Tiramisu rețeta originală
1. Galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat sau esenta de vanilie si cu zaharul pudra. Se amesteca cu mixerul pana se obtine o crema fina.
2. Dupa ce se adauga crema mascarpone se mixeaza in continuare.
3. Se baga crema la rece si se pregateste siropul pentru piscoturi. Intr-un ibric se pune zaharul si se caramelizeaza citeva minute, apoi se adauga apa. Cand a inceput sa clocoteasca se adauga cafeaua. Se lasa la rece la sfirsit se adauga vanilia si whisky.
4. Intr-un bol se bate frisca cu zaharul pudra si vanilia. Dupa ce s-a intarit jumatate din frisca se amesteca cu crema mascarpone. Jumatate se pastreaza pt. ornat.
5. Se inmoaie piscoturile in siropul strecurat si se aseaza intr-o cratita, apoi se toarna crema si tot asa, apoi si se pune si un strat de Nutella, apoi se pune frisca si boabe de cafea solubila, apoi se da la rece cateva ore si se serveste.
E tare bun Tiramisu rețeta originală, dar parca mai bun e cu frisca :)
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii