Tiramisu cu crema mascarpone

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. blat: 50 de piscoturi
  • Pt. sirop: 4-5 linguri zahar tos; esenta de vanilie; 4-5 linguri de cafea si cacao 3-4 linguri; o lingura cafea solubila, 4-5 linguri whisky sau coniac;
  • Pt. crema: 2 cutii de brinza mascarpone; 4 galbenusuri; 2 pliculete de zahar vanilat; 150 zahar pudra; 500 ml frisca - 300 vegetala plus 200 naturalala; 10 -12 boabe de cafea, Nutella.

Mod de preparare

1. Galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat sau esenta de vanilie si cu zaharul pudra. Se amesteca cu mixerul pana se obtine o crema fina.

2. Dupa ce se adauga crema mascarpone se mixeaza in continuare.

3. Se baga crema la rece si se pregateste siropul pentru piscoturi. Intr-un ibric se pune zaharul si se caramelizeaza citeva minute, apoi se adauga apa. Cand a inceput sa clocoteasca se adauga cafeaua. Se lasa la rece la sfirsit se adauga vanilia si whisky.

4. Intr-un bol se bate frisca cu zaharul pudra si vanilia. Dupa ce s-a intarit jumatate din frisca se amesteca cu crema mascarpone. Jumatate se pastreaza pt. ornat.

5. Se inmoaie piscoturile in siropul strecurat si se aseaza intr-o cratita, apoi se toarna crema si tot asa, apoi si se pune si un strat de Nutella, apoi se pune frisca si boabe de cafea solubila, apoi se da la rece cateva ore si se serveste.

E tare bun Tiramisu rețeta originală, dar parca mai bun e cu frisca :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise