Tiramisu rețeta originală
Cum se prepara Tiramisu rețeta originală:
Am separat ouale. Am batut galbenusurile cu 4 linguri de zahar pana s-au albit bine. Albusurile le-am batut spuma cu putina sare iar cand au fost "tepene" am adaugat celelalte 4 linguri de zahar. In castronul cu galbenusurile am adaugat branza mascarpone si le-am amestecat. Recunosc ca am bagat putin mixerul in compozitia de galbenusuri si branza si am mai adaugat esenta de rom. Dupa ce le-am mixat vreo 2 minute am adaugat cu spatula albusurile si am amestecat incet.
Intre timp am facut cafeaua tare. Imi oprisem o cana pentru mine crezand ca e prea multa. Dar piscoturile au absorbit multa cafea, asa ca mi-am luat adio de la partea mea peste care pusesem putin lapte deoarece nu sunt un mare fan al cafelei.
Am inmuiat piscoturile in cafea, cu grija ca se topesc repede. Intr-o tava de yena (preferata mea de altfel) am pus primul strat de piscoturi apoi crema, celalalt strat de piscoturi si am incheiat cu crema. Deasupra am pudrat o tona de cacao si acum astept sa o tai peste cateva ore.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii