Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cacao pudra- cat se doreste
  • Cafea concentrata- cat este nevoie pentru a inmuia piscoturile
  • Ciocolata rasa- cat se doreste, pentru a acoperi tiramisu'
  • Mascarpone- 500 g
  • Oua- 6 bucati- de marime medie
  • Zahar- 120 g (+ 2 linguri pentru cafea, daca se doreste)
  • Piscoturi- 400 gr

Mod de preparare

Cum se face Tiramisu rețeta originală:

Se pregateste cafeaua concentrata (aproximativ 200-250 ml), se indulceste si se varsa intr-un vas larg, pentru a se racori si a fi usor de inmuiat piscoturile.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se bat galbenusurile cu 60 g zahar, pana se topeste zaharul si devine spumos.

Se amesteca cu o lingura Mascarpone-ul, pana ajunge la o consistenta cremoasa, fara a insista prea mult. Acesta se adauga la galbenusurile frecate cu zahar. Se amesteca usor, pana se omogenizeaza. Atentie! Daca se bate prea mult, riscati sa se taie, sa devina o pasta lichida.

Se bat bine albusurile cu un praf de sare, adaugandu-se apoi restul de zahar (60 g). Se bate bine, pana se topeste zaharul.

Se amesteca prima crema cu albusul spuma, usor, pana la omogenizare.

Se inmoaie piscoturile in cafea, repede, unul cate unul, cu grija sa nu devina prea moi, prea "apoase". Acestea se aseaza in asa fel ca sa rezulte straturile incrucisate (unul pe lung, urmatorul pe lat) ca sa se tina ca un blat. Dupa ce am asezat un strat de piscoturi, asezam peste un strat de crema, cernem cacao, urmand cu un alt strat de crema, cacao...etc, terminand la final cu cacao pudra si ciocolata rasa din abundenta.

Se lasa cateva ore la frigider, pentru a se compacta si a-i da timp sa se raceasca bine.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise