Tiramisu clasic

Reteta de Tiramisu clasic. Tiramisu clasic reteta pas cu pas. Reteta de Tiramisu. Tiramisu reteta originala. Reteta clasica de Tiramisu.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Tiramisu clasic

Ingrediente

  • 400 g pișcoturi
  • 500 g mascarpone
  • 3 oua
  • 200 g zahar pudra
  • putina sare
  • Sirop:
  • 2 linguri cafea macinata
  • 250 ml apa rece
  • 50 g lichior Amaretto
  • 50 g cacao

Mod de preparare

Reteta de Tiramisu clasic o fac mereu cu oua proaspete de tara, de la parintii mei. Este simpla, delicioasa, fara coacere.

Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o cremă spumoasă.

Albușurile se bat energic cu putina sare până ce se obține o bezea ferma si lucioasa.

Brânza mascarpone se mixeaza cu galbenusurile spumoase si apoi se incorporeaza albuşurile bătute spuma. Obtinem o crema pufoasa si aerata.

Se prepară cafeaua la ibric, cafetieră sau esspresor și se lasă la răcorit.

Pişcoturile se însiropează în cafea, în care în prealabil s-a adăugat lichiorul.

Un vas sau tavă mai adâncă, se tapetează cu folie alimentară, apoi se întinde un strat de cremă, peste care se aşează un strat de pişcoturi însiropate. Se continuă astfel, până la epuizarea pişcoturilor şi a cremei. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la rece, minim 3 ore.

Pudra de cacao se presară doar înainte de servire.

Incercati si voi reteta de Tiramisu clasic, este cea mai simpla varianta, delicioasa si usor de facut. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise