Tiramisu cea mai buna reteta

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Tiramisu cea mai buna reteta

Ingrediente

  • 1 pachet mare piscoturi Savoiardi,
  • 6 galbenusuri,500gr Mascarpone,
  • 800ml frisca,
  • 200gr zahar pudra,
  • 150 gr zahar tos,
  • 4 plicuri zahar vanilat,
  • 1 sticluta esenta rom mai buna,
  • 3 plicuri intaritor de frisca,
  • 500ml cafea,
  • cacao pentru pudrat la sfarsit
  • 2 plicuri de Cappuccino

Mod de preparare

Intr-un castron se pun cele 6 galbenusuri,200gr zahar pudra si batem bine dupa bagam la microunde 1 minut sau punem la bain mare ,eu am pus la microunde unde compozitia trebuie sa se ingroase,se lasa sa se raceasca unde punem crema Mascarpone, 2 plicuri zahar vanilat,jumatate din cantitatea de frisca,2 plicuri de Cappuccino si intaritor de frisca.Eu fac frisca din smantana are un gust net superior celei din comert.In cafea punem 150 gr de zahar tos si esenta de rom o incalzim si incepem sa muiem piscoturile pe rand,doar le bagam in cafea si le scoatem deoarece riscam sa se moaie prea repede.Intr-o tava punem un rand de piscoturi crema inca un rand de piscoturi iar crema iar deasupra jumatate din frisca ramasa pudram cu cacao si o bagam la frigider pana a doua zi.

Desi nu este Tiramisu rețeta originală, pentru mine este cea mai buna reteta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise