Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu

Ingrediente

  • 800g piscoturi,
  • 750g mascarpone,
  • 500ml frisca lichida,
  • 5 lingurite de ness,
  • 8 oua,
  • 200g+5 lingurite zahar pudra,
  • 2 esente de rom,
  • 50ml lapte,
  • 1 litru cafea (eu am facut un litru de apa cu 2 linguri de zahar si o lingura de cacao).

Mod de preparare

Preparam crema pornind de la Tiramisu rețeta originală:

8 galbenusuri + 200g zahar pudra le mixam pana ce galbenusurile isi dubleaza volumul, apoi adaugam 2 esente de rom si 50ml lapte. Punem bolul cu compozitia pe baie de aburi (deasupra unei cratite cu apa clocotita)si amestecam cu un tel aproximativ 10 minute,pana zaharul se topeste si compozitia incepe sa se ingroase. Luam bolul dupa baia de abur si lasam compozitia la racit.

Intre timp luam 5 lingurite din frisca si restul de frisca il batem.Intr-un alt bol; punem 5 lingurite de ness+5 lingurite de zahar pudra+5 lingurite de frisca lichida si amestecam pana se omogenizeaza.

Punem branza mascarpone intr-un castron incapator si mixam pana se transforma in crema,apoi adaugam compozitia de galbenusuri (rece), mixam pana se omogenizeaza, adaugam frisca, mixam, apoi adaugam compozitia de ness si mixam din nou.

Acum incepem sa asamblam tortul. Inmuiem pe rand piscoturile(in cafea sau apa cu cacao)si nu lasati piscoturile prea mult si le asezam unul langa celalalt ,fara spatii intre ele. Punem crema, apoi trecem la al doilea rand de piscoturi crema, piscoturi si ultimul strat crema. Deasupra pudram cu cacao si il dam la rece pentru 2-3 ore.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise