Tiramisu rețeta originală
Pentru inceput preparati cafeaua amara si lasati-o la racit, apoi amestecati galbenusurile de ou cu zaharul pudra pana obtineti o compozitie omogena. Puneti galbenusurile pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa, cand luati de pe foc adaugati esenta de vanilie. Lasati la racit, amestecand din cand in cand sa nu se intareasca la suprafata.
Mixati frisca la viteza mica. Intr-un alt bol omogenizati branza mascarpone cu zaharul vanilat apoi adaugati frisca mixand in continuare. La final turnati galbenusurile amestecand usor cu o lingura de lemn. Dati la frigider pentru 15-20 de minute.
Cand crema s-a inchegat, imbracati o forma de cozonac in folie alimentara (puteti folosi si un vas dreptunghiular de yena, eu am folosit forma de paine pentru a putea face mai multe straturi) scufundati o singura data piscoturile in cafeaua amestecata cu vinul Marsala si asezati-le in forma. Peste piscoturi intindeti un strat de crema, continuati asa pana terminati crema avand grija ca ultimul strat sa fie de piscoturi, intocmai ca la Tiramisu rețeta originală.
Acoperiti prajitura cu folia alimentara si dati la frigider peste noapte. Cand este gata rasturnati-o pe un platou, pudrati cu cacao si taiati in felii de marime potrivita.
POFTA BUNA!!!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii