Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu

Ingrediente

  • 750 gr mascarpone
  • 2 pachete piscoturi
  • 2 cani espresso(cafea tare+2 linguri de zahar) + 1 cup vin(240 ml)
  • cacao pentru pudrat
  • 8 galbenusuri
  • 1/2 cup zahar(120g)
  • 1/2 cup vin de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu(120 ml)
  • 500 ml frisca

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se pun pe foc la bain marie aproximativ 7 minute pana se ingroasa, timp in care se adauga treptat vinul. Se lasa crema la racit. Se incorporeaza mascarpone amestecandu-se cu putere,de preferat fara mixer cu o paleta sau o lingura de lemn. Se adauga si frisca, amestecandu-se cu grija de jos in sus.

Se pregateste cafeaua. Dupa ce s-a racit se amesteca cu vinul de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu. Se inmoaie piscoturile in cafeaua amestecata cu vin.Se introduc cu partea cu zahar in jos si se tin 2 secunde, asa cum prevede si Tiramisu rețeta originală.

Se aseaza primul strat de piscoturi pe fundul unei tavi intr-o directie(pe orizontala sau verticala. Se adauga jumatate din crema. Se pune apoi cel de-al doilea strat de piscoturi in directia opusa fata de primul strat. Se pune restul de crema deasupra si se niveleaza. Se pudreaza cu cacao si se da la rece.

Scuzati picaturile de apa,dar vechiul meu frigider tocmai incepuse sa se dezghete cand am terminat eu tiramisu. Felia in sectiune e cam moale, dar asta pentru ca l-am taiat la 2 ore dupa ce l-am terminat (lasati-l minim 6 ore si nu veti avea nici cea mai mica problema sa se dezmembreze),dar asa se intampla cand ai pofticiosi in casa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise