Tiramisu rețeta originală
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se pun pe foc la bain marie aproximativ 7 minute pana se ingroasa, timp in care se adauga treptat vinul. Se lasa crema la racit. Se incorporeaza mascarpone amestecandu-se cu putere,de preferat fara mixer cu o paleta sau o lingura de lemn. Se adauga si frisca, amestecandu-se cu grija de jos in sus.
Se pregateste cafeaua. Dupa ce s-a racit se amesteca cu vinul de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu. Se inmoaie piscoturile in cafeaua amestecata cu vin.Se introduc cu partea cu zahar in jos si se tin 2 secunde, asa cum prevede si Tiramisu rețeta originală.
Se aseaza primul strat de piscoturi pe fundul unei tavi intr-o directie(pe orizontala sau verticala. Se adauga jumatate din crema. Se pune apoi cel de-al doilea strat de piscoturi in directia opusa fata de primul strat. Se pune restul de crema deasupra si se niveleaza. Se pudreaza cu cacao si se da la rece.
Scuzati picaturile de apa,dar vechiul meu frigider tocmai incepuse sa se dezghete cand am terminat eu tiramisu. Felia in sectiune e cam moale, dar asta pentru ca l-am taiat la 2 ore dupa ce l-am terminat (lasati-l minim 6 ore si nu veti avea nici cea mai mica problema sa se dezmembreze),dar asa se intampla cand ai pofticiosi in casa.
Pofta buna!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii