Tiramisu

Reteta de Tiramisu. Tiramisu cu piscoturi insiropate, crema de mascarpone cu galbenusuri si frisca. Reteta de Tiramisu clasic. Retete de Tiramisu.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tiramisu

Ingrediente

  • Pentru insiropat:
  • 500 ml apa
  • 4 lingurite cafea macinata
  • 1 lingura lichior Amaretto
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 250 g crema mascarpone
  • 250 g frișca lichida
  • 1 lingurița cafea solubila
  • In plus:
  • 400 g piscoturi
  • 1 lingurita cacao neagra (pentru pudrat)
  • 1 lingurita cafea solubila (pentru pudrat)

Mod de preparare

Reteta de Tiramisu este pe placul tuturor. Asa cum nu gresesti purtand o rochie simpla, dar eleganta, tot astfel nu gresesti pregatind un desert clasic. Este mult indragit si care poate fi consumat in orice sezon, pentru o ocazie speciala, alaturi de prieteni sau în familie.

Tiramisu se pregătește rapid și se consumă și mai rapid. Poate fi pregătit în multe variante – cu sau fără ouă, cu fructe, cu mirodenii, însă azi vă voi prezenta varianta clasică.

Pentru a consuma în siguranță gălbenușurile, le-am gătit cu sirop de zahăr, o să vă povestesc mai jos cum am făcut.

Cafeaua:

Se pun prepară cafeaua, se lasă la răcit, se strecoară și se adaugă lichior Amaretto.

Crema:

Se pun într-un ibric 4 linguri cu zahăr, se adaugă apă atât cât să acopere zahărul (aprox 4 linguri), se fierb pe foc mic până s-a topit zahărul și se obține un sirop. Apoi, într-un castron de sticlă, se amestecă un pic gălbenușurile, cu mixerul, apoi se adaugă siropul în fir subțire, pe marginea vasului, picurând încet și amestecând cu mixerul până ce gălbenușurile se albesc, astfel încât acestea să se “gătească” și astfel, să nu le consumăm crude.

Mai departe, se bate frișca lichidă, cu mixerul, până devine cremoasă, dar nu tare ca și consistență. Se adaugă și crema mascarpone, o linguriță de cafea solubilă ( e mai fină și mai intensă decât cafeaua măcinată), apoi se toarnă gălbenușurile bătute mai înainte și se amestecă bine toate.

Montare și decor:

Se însiropează delicat pișcoturile în cafeaua amestecată cu amaretto, în sensul că nu trebuie să le lăsați mult, ci doar să le scufundați și să le și scoateți pentru a nu se înmuia. De altfel, cafeaua e bine să fie rece, nu caldă, tot pentru a nu se înmuia de tot pișcoturile.

Într-o tavă (eu am folosit o tavă obișnuită, ca bază, pe care am așezat o formă extensibilă, astfel încât la final să pot scoate forma) se așază un strat de pișcoturi, un rând de cremă, alternând pișcoturile și crema, iar ultimul strat este bine să fie de cremă, pentru un aspect frumos. Se poate îmbrăca și pe laterale într-un strat subțire de cremă.

Se pudrează cu cacao și cafea solubilă.

Se dă la frigider până la servire. Apoi se scoate cu grijă forma extensibilă.

Poftă Bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise