Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Tiramisu Tonela
  • Ingredientele sunt pregatite pentru o tava cu L=25 cm si l=1 piscot
  • 200g mascarpone
  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • 2 lg cognac(rom sau whisky)
  • 200 g piscoturi
  • 150 ml cafea preparata
  • cacao

Mod de preparare

Preparare Tiramisu rețeta originală:

In cafeaua racita se inmoaie ft repede(1 sec) primul rand de piscoturi, care se aseaza in tava.

Crema:

Se bat 3 albusuri cu 2,5 lg de zahar.( sau 6 albusuri cu 5 lg zahar)

Separat se freaca galbenusurile cu 0,5 lg zahar si se adauga (sau 1 lg zahar) mascarpone( cu mixerul).

Se adauga alcoolul.

Se inglobeaza albusul in crema.

Crema se pune 20 minute la congelator.

Apoi se pune jumatate peste primul rand de piscoturi.

Se inmoaie in cafea al doilea rand de piscoturi peste care se adauga iar crema. In crema NU se adauga cacao.

Cu sita se presara cacao.

Prajitura se pune la frigider cca. 2 ore.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise