Tiramisu cu fructe de padure

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg capsuni
  • 3-400gr zmeura
  • 200gr mure
  • cateva afine ,coacaze si ce mai gasiti prin casa
  • 8 galbenusuri
  • 250gr zahar
  • 500gr mascarpone
  • 500gr frisca
  • 2 pachete piscoturi de sampanie
  • 2 lamai
  • 200 gr zahar pt fructe
  • 3 linguri zahar pudra pt frisca
  • (se poate folosi in aceeasi cantitate si mix-ul de fructe de padure congelate adaugand capsuni proaspete)

Mod de preparare

Prima data curatati si spalati fructele, taiati capsunii felii, restul ructelor le lasati intregi si le puneti intrun castron, adaugati cele 200 gr zahar si zeama de la o lamaie.

Intre timp frecati galbenusurile, cu restul de 250 gr zahar, pana devin spuma apoi le mai bateti cu telul pe baie de aburi pana se ingroasa. Le lasati la racit si va apucati de batut frisca prima data cu viteza mica apoi mariti citeza si cand e tare adaugati zaharul pudra si mai bateti putin ,dar cu grija sa nu o faceti unt.

Luati o strecuratoare si puneti fructele la scurs si pastrati sucul ce a ramas.

Acum facem crema.....luam crema de oua o mixam un pic adaugam mascarpone ,coaja si zeama de la o lamaie,mixam bine si cand e omogenizata scoatem mixerul si incorporam frisca amestecand de sus in jos cu o lingura de lemn in asa fel ca sa nu se taie. O lasam deoparte si trecm la asamblat prajitura.

Deci... Intr-o tava mai mare 35|35 cm sau 2 mai mici cu bordul inalt, asezati in ordine piscoturile inmuiate bine in sucul ramas de la fructe cand ati completat primul strat puneti peste piscoturi jumate din crema daca ati folosit tava mare, sau un sfert daca ati folosit tava mai mica. Peste stratul de crema venim cu un alt strat de fiscoturi inmuiate in sucul de fructe si peste piscoturi ultimul strat de crema peste crema se pun fructele scurse bine si se lasa la rece in frigider minim 3-4 ore, asa cum se face si Tiramisu rețeta originală.

Daca aveti musafiri,care vin repede si nu stiti ce sa faceti,o bagati o ora ,dar nu mai mult de o ora, in congelator. Asta a fost tot .... e foarte simplu si iese foarte bun, cel putin acasa la mine se mananca imediat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise