Timbale de fasole si spuma de sunca

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Timbale de fasole si spuma de sunca

Ingrediente

  • (pentru 4 portii)
  • 400 cartofi albi
  • 200 g fasole pastai
  • 200 g sunca de curcan
  • 2 linguri de smantana
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei de masine
  • 2 catei de usturoi
  • pentru decor
  • 2 linguri de pasta de masline frecata cu un pic de unt

Mod de preparare

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare.

Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este nevoie, se sareaza si pipereaza, dupa gust.

Se fierbe fasolea pastai in apa cu sare, se scurge si se trece sub jet de apa rece, se scurge bine, apoi se mai marunteste cu un cutit, se trage un pic in uleiul de masline si la sfarsit, se adauga usturoiul pisat bine.

Se scurg cartofii, se paseaza si se freaca cu un pic de unt.

Se iau 4 forme metalice (eu nu am si mi-am facut din plastic) fara fund, se asaza pe un platou, apoi se umple fiecare forma cu compozitiile preparate anterior, asezand intai un strat de piure, apoi unul cu spuma de sunca si ultimul de fasole pastai.

Se dau la rece cel putin o ora, apoi se scot cu grija inelele si se decoreaza cu pasta de masline negre.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise