1. Legumele curatate si spalate se taie cat mai grob; la randul sau se taie si pieptul de pui in fasii mai mici ( intocmai cum il pregatim pentru puiul shanghai )
2. Odata terminata prima operatiune se pune pieptul de pui la prajit intr-o tigaie, pana in momentul in care capata o culoarea aurie si se rumeneste uniform; la randul lor legumele se trag intr- tigaie cu putin ulei , dar avand grija sa nu se patrunda prea mult, ci mai degraba sa fie " al dente " ( daca ar fi sa ne raportam la termenul folosit sin cazul prepararii pastelor).
3.Cand pieptul de pui este rumenit se adauga peste legume, iar peste tot acest amestec se va pune paharul de vin, sosul de soia ( cam 100 ml ), sos de chili ( dupa gust), piper, sare ( dar in cantitate foarte mica, pentru ca si sosul de soia este sarat); se lasa tigaia la foc mic inca 15 min , astfel incat sa se evapore alcoolul din vin, iar la final se asezoneaza cu usturoi si verdeata proaspata.
TIPS: Alaturi de carnea de pui se poate folosi si carne de vita si de porc.
Putem adauga si bucatele de ardei iute proaspat.Vedeti reteta aici http://ophelia1983.blogspot.com/
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii