Terina de ciocolata alba cu fructe de padure

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa
Terina de ciocolata alba cu fructe de padure

Ingrediente

  • 225g ciocolata alba
  • 300ml frisca lichida
  • 225g branza grasa de vaci, bine scursa
  • 2 linguri coaja rasa de portocala
  • 125g zahar pudra
  • 350g fructe de padure (capsuni, zmeura, mure)
  • 1 lingura coniac
  • frunze de menta pentru ornat

Mod de preparare

Ungem cu putin ulei o forma de chec si o tapetam cu folie de plastic intinzand-o cat mai bine.

Rupem ciocolata in bucati si o topim la bain-marie. Cand s-a topit luam ciocolata de pe foc, amestecam si lasam sa se raceasca.

Batem frisca lichida pana cand incepe sa se ingroase. Separat frecam branza pana cand devine cremoasa, apoi incorporam coaja rasa si 50g de zahar.

Amestecam bine, apoi adaugam frisca si ciocolata topita si racita.

Punem compozitia in forma de chec, o nivelam si o bagam la congelator cel putin 4 ore.

Amestecam fructele cu zaharul ramas, le punem intr-o craticioara la foc mic pana cand se topeste zaharul, apoi adaugam coniacul.

Cand scoatem terina de la congelator tinem forma de chec 20-30 secunde in apa fierbinte, apoi o rasturnam pe un platou. Indepartam cu grija forma si folia de plastic.

Se serveste taiata felii, ornata cu frunze de menta si alaturi de fructele cu coniac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise