Terina cu vita, pui si caise

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Terina cu vita, pui si caise

Ingrediente

  • 500 g carne de vita, tocata
  • 3 felii sunca (bacon),
  • 1 piept de pui fara os,
  • 1/3 cana caise uscate,
  • 1/4 cana vin alb (dry white wine),
  • 30 g unt,
  • 1 ceapa medie, tocata
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1/2 cana patrunjel verde, tocat
  • 2 oua, batute usor
  • 1 cana pesmet,
  • 1 lingura boabe de piper din conserva, scurse (eu am inlocuit cu 1/2 lingurita piper macinat)
  • 8-9 felii sunca (bacon) pt. a acoperi carnea.

Mod de preparare

Se taie caisele bucatele si se pun intr-un bol impreuna cu vinul. Se lasa sa stea timp de 1 ora.Carnea de pui si 3 felii de sunca se toaca si se amesteca cu carnea tocata de vita. Se calesc ceapa si usturoiul in unt. Se adauga peste amestecul de carne. Se pun si celelalte ingrediente si se amesteca bine. Se imbraca o tava dreptunghiulara ( sau un vas termorezistent ) de 9cm/ 22cm, cu 6 felii de sunca, asa incat sa se acopere fundul si partile laterale. Se umple cu amestecul de carne si deasupra se acopera din nou cu felii de sunca. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune la cuptor intr-o alta tava, mai mare, umpluta pe jumatate cu apa. Se lasa la cuptor la foc potrivit, in jur de 2 ore, sau pana isi lasa zeama si isi schimba culoarea. Se scoate tava si se pune la rece cu o greutate deasupra, sa se preseze bine. Dupa racire se indeparteaza greutatea si se pune la frigider, peste noapte. (Eu am consumat-o peste cateva ore si a mers si asa, dar parca a doua zi este mai buna si se taie mai bine.)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise